środa, 11 grudnia 2013
Łososiowe koszyczki z kremowym farszem, krewetkami, tymiankiem, czosnkiem oraz szalotką
Składniki, 2 porcje:
• 4 plasterki wędzonego łososia
• 1/2 opakowania serka Almette
• 1/2 opakowania serka Philadelphia
• 2 łyżki jogurtu greckiego
• 1 ząbek czosnku
• 1 cebulka szalotka
• 1 łyżeczka świeżego tymianku
• 8 ugotowanych krewetek królewskich
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku
• sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
• Obrać cebulkę oraz czosnek, drobno posiekać cebulkę, czosnek przepuścić przez praskę do czosnku, włożyć do miseczki, dodać serki, jogurt, śmietanę, posiekany tymianek oraz połowę szczypiorku.
• Ugotowane krewetki obrać z twardych części, pokroić na mniejsze kawałeczki.
• Dodać do farszu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
• 2 małe miseczki lub szklaneczki wyłożyć plastrami łososia, tak aby wystawały powyżej krawędzi naczynia. Włożyć do koszyczków farsz, wystające fragmenty łososia włożyć do środka naczyń tak aby farsz został zamknięty w łososiu.
• Włożyć do lodówki na minimum 1 h, podawać posypane pozostałą częścią szczypiorku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
I want to to thank you for this very good read!! I definitely enjoyed every little
OdpowiedzUsuńbit of it. I have you saved as a favorite to check out
new stuff you post…
Also visit my website seo Google (http://google.com)
Great blog right here! Also your web site rather a lot up
OdpowiedzUsuńvery fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your
associate hyperlink in your host? I desire my web site loaded up as quickly as yours lol
My web site :: seo