wtorek, 27 stycznia 2015

Jajecznica z łososiem, szczypiorkiem i kiełkami



Składniki, 2 porcje:

 4 jajka
 1 łyżka masła
 1/2 pęczka szczypiorku
 kiełki
 1/2 opakowania łososia wędzonego na zimno (ok. 75 g)
 kilka kawałków pomidorków suszonych 
 świeżo mielona sól i pieprz do smaku 

Przygotowanie:

 Pomidorki suszone pokroić na mniejsze kawałki, na patelni rozgrzać masło, wrzucić pomidorki. 
Wbić jajka, podsmażać aż lekko zetną się.
 Łososia pokroić na mniejsze kawałeczki, szczypiorek drobno posiekać. Łososia dodać do jajek, gdy całość będzie mieć zadowalającą konsystencję dodać szczypiorek wraz z kiełkami, doprawić solą i pieprzem, wymieszać całość i wyłożyć na talerze. 
 Można podawać z różnymi sałatkami, oraz świeżą bagietką.
 Ja podałam z sałatką z serkiem pleśniowym, lazurem, mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewką i ogórkiem. Wszystkie składniki pokroiłam w plasterki (rzodkiewkę i ogórka bardzo cieniutko) sery w kosteczkę i polałam odrobiną oliwy. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz