• 4 jajka
• 1 łyżka masła
• 1/2 pęczka szczypiorku
• kiełki
• 1/2 opakowania łososia wędzonego na zimno (ok. 75 g)
• kilka kawałków pomidorków suszonych
• świeżo mielona sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
• Pomidorki suszone pokroić na mniejsze kawałki, na patelni rozgrzać masło, wrzucić pomidorki.
Wbić jajka, podsmażać aż lekko zetną się.
• Łososia pokroić na mniejsze kawałeczki, szczypiorek drobno posiekać. Łososia dodać do jajek, gdy całość będzie mieć zadowalającą konsystencję dodać szczypiorek wraz z kiełkami, doprawić solą i pieprzem, wymieszać całość i wyłożyć na talerze.
• Można podawać z różnymi sałatkami, oraz świeżą bagietką.
• Ja podałam z sałatką z serkiem pleśniowym, lazurem, mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewką i ogórkiem. Wszystkie składniki pokroiłam w plasterki (rzodkiewkę i ogórka bardzo cieniutko) sery w kosteczkę i polałam odrobiną oliwy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz