piątek, 3 października 2014

Faszerowane piersi z kurczaka



Składniki:

 2 piersi z kurczaka
 połowa pęczka świeżego szpinaku
 2 ząbki czosnku
 połowa kostki sera feta
 5 kawałków suszonych pomidorów
 1 łyżeczka ziół prowansalskich 
 2 łyżeczki pesto czerwonego
 1 łyżeczka pesto zielonego 
 1 łyżka oleju

Przygotowanie:


 Obrać piersi z kurczaka (usunąć białe części i ew. kostki). Położyć na desce i długim nożem naciąć ją pośrodku wzdłuż tworząc otwór w który następnie zostanie włożony farsz. 
 Usunąć łodyżki ze szpinaku, liście włożyć do sitka i przelać wrzątkiem. Czosnek obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, delikatnie podsmażyć następnie dodać szpinak i całość podsmażać aż szpinak stanie się miękki, następnie dodać kawałeczki pokruszonego sera feta. 
 Pomidory suszone pokroić w kosteczkę, przełożyć do miseczki, dodać zioła oraz pesto. całość wymieszać. 
 Piekarnik nagrzać do 190 stopni. 
 1 pierś faszerujemy szpinakiem 2 farszem z suszonych pomidorów. Piersi przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec przez 25 min. 





2 komentarze:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne! :) Oczy by jadły!! :)

    OdpowiedzUsuń