• 1 dojrzałe awokado
• 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
• 100 g łososia wędzonego
• sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz
• 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
• 2 - 3 łyżki bryndzy
Przygotowanie:
• Awokado obrać i pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć na talerzach, skropić sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem.
• Łososia podzielić na kawałeczki, zwinąć w ruloniki i ułożyć pomiędzy awokado.
• Całość udekorować kawałkami bryndzy, doprawić solą oraz pieprzem, polać oliwą i ponownie skropić sokiem z limonki.
• Całość udekorować kawałkami bryndzy, doprawić solą oraz pieprzem, polać oliwą i ponownie skropić sokiem z limonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz