wtorek, 20 sierpnia 2013

Carpaccio z awokado z łososiem, bryndzą świeżo mielonym pieprzem i sokiem z limonki



Składniki 2 porcje:

• 1 dojrzałe awokado
• 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
• 100 g łososia wędzonego 
• sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz
• 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
• 2 - 3 łyżki bryndzy

Przygotowanie:

• Awokado obrać i pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć na talerzach, skropić sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem.
• Łososia podzielić na kawałeczki, zwinąć w ruloniki i ułożyć pomiędzy awokado.
• Całość udekorować kawałkami bryndzy, doprawić solą oraz pieprzem, polać oliwą i ponownie skropić sokiem z limonki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz