wtorek, 20 sierpnia 2013
Deser z serkiem homogenizowanym, kiwi i bezą
Składniki, 2 porcje:
• 1 opakowanie waniliowego serka homogenizowanego (400 g)
• 1 opakowanie ciasteczek oreo lub neo
• 4 kiwi
• migdały w płatkach (ok 50 g)
• ok 8 małych bez
• 2-3 łyżeczki brązowego cukru
Przygotowanie:
• Na dno pucharków włożyć pokruszone ciasteczka. Na ciasteczka wyłożyć serek.
• Kiwi obrać, pokroić w drobną kosteczkę, położyć na serek, posypać brązowym cukrem oraz migdałami.
• Bezy pokruszyć i ułożyć na samej górze deseru.
Przed podaniem najlepiej jest schłodzić deser w lodówce przez około 1 godzinę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
budyń?
OdpowiedzUsuńCzy można zamiast kiwi użyć mandarynek? I czy mogę zrobić ten deser omijając pokruszone bezy?
OdpowiedzUsuńoczywiście, myślę że efekt będzie równie pyszny ;)
Usuń