wtorek, 20 sierpnia 2013

Deser z serkiem homogenizowanym, kiwi i bezą



Składniki, 2 porcje:

• 1 opakowanie waniliowego serka homogenizowanego (400 g)
• 1 opakowanie ciasteczek oreo lub neo
• 4 kiwi
• migdały w płatkach (ok 50 g)
• ok 8 małych bez
• 2-3 łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie:
• Na dno pucharków włożyć pokruszone ciasteczka. Na ciasteczka wyłożyć serek. 
• Kiwi obrać, pokroić w drobną kosteczkę, położyć na serek, posypać brązowym cukrem oraz migdałami.
• Bezy pokruszyć i ułożyć na samej górze deseru. 

Przed podaniem najlepiej jest schłodzić deser w lodówce przez około 1 godzinę. 


3 komentarze:

  1. Czy można zamiast kiwi użyć mandarynek? I czy mogę zrobić ten deser omijając pokruszone bezy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście, myślę że efekt będzie równie pyszny ;)

      Usuń