niedziela, 1 września 2013
Parówki zapiekane z serem i suszonymi pomidorami, zawinięte w szynkę parmeńską
składniki, 2 porcje:
• 4 parówki
• 4 plasterki sera żółtego
• 2 pomidory suszone (w zalewie z oliwy)
• 4 plasterki szynki parmeńskiej
można podawać z caprese z pomidorów i serka brie:
• 2 pomidory
• 1 serek brie (okrągły, np. turek)
• oliwa z oliwek do polania
• sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
• Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
• Parówki nacinamy wzdłuż, tak aby powstała kieszonka (nie nacinamy na wylot!). Do kieszonki wkładamy ser żółty oraz kawałeczki pokrojonych pomidorów.
• Całość owijamy na środku w plasterek szynki parmeńskiej.
• Parówki wstawiamy do piekarnika na około 15 minut (do czasu aż ser roztopi się).
• Pomidory oraz ser brie kroimy w plasterki, układamy na przemian na talerzykach. Polewamy oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz