niedziela, 1 września 2013

Parówki zapiekane z serem i suszonymi pomidorami, zawinięte w szynkę parmeńską



składniki, 2 porcje:

• 4 parówki
• 4 plasterki sera żółtego 
• 2 pomidory suszone (w zalewie z oliwy)
• 4 plasterki szynki parmeńskiej 

można podawać z caprese z pomidorów i serka brie:

• 2 pomidory
• 1 serek brie (okrągły, np. turek)
• oliwa z oliwek do polania
• sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

• Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
• Parówki nacinamy wzdłuż, tak aby powstała kieszonka (nie nacinamy na wylot!). Do kieszonki wkładamy ser żółty oraz kawałeczki pokrojonych pomidorów. 
• Całość owijamy na środku w plasterek szynki parmeńskiej. 
• Parówki wstawiamy do piekarnika na około 15 minut (do czasu aż ser roztopi się). 
• Pomidory oraz ser brie kroimy w plasterki, układamy na przemian na talerzykach. Polewamy oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz