środa, 11 grudnia 2013

Łososiowe koszyczki z kremowym farszem, krewetkami, tymiankiem, czosnkiem oraz szalotką



Składniki, 2 porcje:

• 4 plasterki wędzonego łososia
• 1/2 opakowania serka Almette
• 1/2 opakowania serka Philadelphia
• 2 łyżki jogurtu greckiego
• 1 ząbek czosnku 
• 1 cebulka szalotka
• 1 łyżeczka świeżego tymianku
• 8 ugotowanych krewetek królewskich 
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku
• sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

• Obrać cebulkę oraz czosnek, drobno posiekać cebulkę, czosnek przepuścić przez praskę do czosnku, włożyć do miseczki, dodać serki, jogurt, śmietanę, posiekany tymianek oraz połowę szczypiorku. 
• Ugotowane krewetki obrać z twardych części, pokroić na mniejsze kawałeczki. 
• Dodać do farszu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
• 2 małe miseczki lub szklaneczki wyłożyć plastrami łososia, tak aby wystawały powyżej krawędzi naczynia. Włożyć do koszyczków farsz, wystające fragmenty łososia włożyć do środka naczyń tak aby farsz został zamknięty w łososiu. 
• Włożyć do lodówki na minimum 1 h, podawać posypane pozostałą częścią szczypiorku. 







2 komentarze:

  1. I want to to thank you for this very good read!! I definitely enjoyed every little
    bit of it. I have you saved as a favorite to check out
    new stuff you post…

    Also visit my website seo Google (http://google.com)

    OdpowiedzUsuń
  2. Great blog right here! Also your web site rather a lot up
    very fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your
    associate hyperlink in your host? I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

    My web site :: seo

    OdpowiedzUsuń